Een compilatie die Doorbraak.eu maakte van de 70 foto's.

Oproep om illegale vluchtelingen op te vangen zolang coronacrisis duurt

Meer dan 70 Leidenaren laten via een foto aan de gemeente Leiden weten dat ze het niet eens zijn met het sluiten van de bed-bad-broodvoorziening (BBB) en al helemaal niet tijdens de coronapandemie. De oproep is een actie van Doorbraak die daarmee de Leidse politiek ter verantwoording wil roepen. “Vind jij ook dat niemand in deze tijd op straat mag worden gezet? Doe dan ook mee, toon solidariteit met de BBB-ers en maak een foto van jezelf met de hashtag #OpenBBB en verspreid die op sociale media.”

Vanavond vergadert de commissie Onderwijs en Samenleving van de Leidse gemeenteraad over opvang voor de voormalige BBB-ers. De SP, ChristenUnie en Partij Sleutelstad (PS) leggen  dan een motie voor aan hun collega raadsleden waarin een klemmend beroep op de gemeente wordt gedaan om de groep dakloze vluchtelingen eten en onderdak te verschaffen. In ieder geval zo lang de ‘social distancing’ maatregelen van kracht zijn.

Leiden Maatschappij Politiek Bed-bad-broodvoorziening


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×