Corona-expositie 'Please Don't Touch' vanaf vrijdag in Leidse straten

Het kunstenaarscollectief ROEM organiseert in opdracht van Museum De Lakenhal een expositie in de Leidse binnenstad. De jonge Leidse creatievelingen hebben werken gemaakt die uitbeelden hoe zij de COVID-19 pandemie ervaren. Vanaf vrijdag zijn hun artistieke reacties op de coronacrisis te zien op onder meer de Hooglandse Kerkgracht, het Plantsoen, en in de buurt van de Burcht en de Leidse Schouwburg.

De twaalf Leidse kunstenaars beoefenen verschillende disciplines, wat betekent dat er naast beeldend werk ook fotografie, poëzie, illustratie en meubilair te bewonderen is bij ‘Please Don’t Touch’. Sinds zij in maart de opdracht kregen, zijn zij aan de slag gegaan om elk hun eigen perspectief te geven op de grote maatschappelijke veranderingen die zich nu voordoen. Zo maakten de kunstenaars onder meer werken over de geluiden van de crisis, schijnveiligheid, stilstand, smetvrees, de publieke ruimte en huidhonger.

Aanstaande donderdag publiceert het kunstenaarscollectief een kaart op haar website waarop alle locaties van de kunstwerken te zien zijn. De artistieke uitspattingen zijn tot en met vrijdag 22 mei te zien.


Mediapartner Omroep West ging in aanloop naar de expositie op bezoek bij industrieel ontwerper Maarten Slof en grafisch ontwerper Julia van Duijn.

Cultuur Leiden Coronacrisis Lakenhal x ROEM


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×