Beschadigde bomen langs de Melchior Treublaan. (Foto's, via Nextdoor).

Omwonenden slaan alarm over vernielde bomen Melchior Treublaan

In de groenstrook tussen de Melchior Treublaan en het spoor zijn de afgelopen tijd verschillende bomen beschadigd. Mogelijk door spelende kinderen uit de buurt. Dat verontrustende nieuws meldt een van de bewoners op buurtapp Nextdoor. De vrouw roept ouders op om met hun kinderen te praten over hoe om te gaan met de natuur.

“Er zijn inmiddels vier bomen op het veld toegetakeld met een scherp voorwerp. Bij één boom is een groot gedeelte van de bast gestript. Bij drie andere bomen zitten gaten die erin geslagen zijn en bij een ervan is ook al een begin gemaakt om de bast ervan af te trekken. Misschien weten de kinderen niet dat dit het einde van een boom kan betekenen. Een boom wordt kwetsbaar voor ziektes, schimmels en gaat dood.”

Kinderen uit de buurt gebruiken de groenstrook om te spelen en bijvoorbeeld ook om boomhutten te bouwen. “Super voor de kinderen dat dat mogelijk is hier in de stad. Maar ik zou jullie willen vragen met jullie kinderen te praten over hoe ze met de omgeving omgaan, en met de bomen.”

Aan de gemeente is gevraagd om de beschadigde bomen te behandelen zodat de schade beperkt blijft.

 

 

 

 

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×