(Archieffoto: Museum Boerhaave).

Museum Boerhaave gaat open zónder nieuwe voorstelling 'Besmet!'

Rijksmuseum Boerhaave gaat op 1 juni met speciale maatregelen weer open voor publiek. De tijdelijke tentoonstelling ‘Besmet!’ die eerder ironisch genoeg door het coronavirus werd uitgesteld, is nog niet te zien. De tentoonstelling over epidemieën in het verleden en heden gaat vanaf 16 juli open.

Momenteel wordt de laatste hand aan de expositie gelegd, gezien deze up-to-date gemaakt moest worden om ook het coronavirus in beeld te brengen. “Ons museum is er voor het vastleggen en weergeven van de historie van natuurwetenschappen en gezondheidszorg, maar die geschiedenis schrijven wij nú”, legt museumdirecteur Amito Haarhuis uit.

Het museum heeft de nodige maatregelen getroffen zodat het publiek een bezoek kan doen terwijl zij de maatregelen van het RIVM in acht neemt. Zo moeten bezoekers hun tickets online kopen en zich in het gebouw aan éénrichtingsverkeer houden. Doordat bezoekers een eigen tijdsvak krijgen, zijn er nooit meer dan honderd mensen tegelijk in het gebouw aanwezig.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×