(Afbeelding: Hortus Leiden).

Stoepplantjes nu makkelijk te herkennen dankzij hortusposter

Via Hortus at Home, de webshop van de Leidse Hortus Botanicus, is vanaf vandaag een heuse stoepplantjesposter te koop. De poster helpt mensen om de juiste naam van de plantjes te vinden tijdens het botanisch stoepkrijten, de rage die de Leidse hortus in Nederland ontketende.

Het fenomeen botanisch stoepkrijten waaide over uit Engeland en Frankrijk. Daarbij wordt met krijt de naam op de stoep gekalkt bij de plantjes die tussen de tegels groeien.

Die ‘stoepplantjes’ zoals ze sindsdien genoemd worden, hebben allemaal ook een wetenschappelijke naam. De Urtica dioica (grote brandnetel) halen we er nog wel uit, maar wie herkent nog spontaan het Herderstasje, het Kandelaartje of de Kleine Ooievaarsbek? De poster op A1 formaat is daarbij een handig hulpmiddel. Wie geen tien euro wil uitgeven, kan de poster ook downloaden of een van de verschillende gratis planten-app’s voor de telefoon installeren.

Duurzaamheid Leiden stoepplantjes


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×