(Foto: Archief).

Tentoonstelling 'Besmet!' in Boerhaave uitgesteld

Rijksmuseum Boerhaave heeft de opening van de nieuwe tentoonstelling ‘Besmet!’ uitgesteld. De tentoonstelling zou op 15 april worden geopend door koning Willem-Alexander, maar dat kan nu niet meer doorgaan. Het uitstellen van de tentoonstelling heeft ironisch genoeg alles te maken met de uitbraak van een besmettelijke ziekte: het coronavirus.

De tentoonstelling wordt om twee redenen uitgesteld. Allereerst zijn er door de maatregelen tegen corona vooralsnog geen openbare evenementen en is het museum de komende tijd dicht. Maar het uitstellen van de tentoonstelling heeft ook een inhoudelijke kant, want de tentoonstelling gaat over de uitbraak van besmettelijke ziekten en hoe die het leven kunnen ontwrichten. “Het was de bedoeling dat het zo actueel mogelijk zou worden, maar de huidige ontwikkelingen volgen elkaar in zo’n rap tempo op, dat de tentoonstelling op een aantal punten wordt ingehaald door de actualiteit”, legt museumdirecteur Amito Haarhuis uit.

Amito Haarhuis in gesprek met Melle Tuik

Er is dus tijd nodig om de informatie bij te werken met gegevens over de huidige coronacrisis. Dat is ook een kans, zegt de museumdirecteur. Haarhuis: “Tegelijk biedt dit ook de gelegenheid om de tentoonstelling aan te vullen met persoonlijke verhalen en objecten uit deze turbulente tijd, die onze geschiedenis markeert.  En dat is wat wij als museum willen bieden: een podium voor de toekomst.”

Even na 17.30 uur vertelt Haarhuis in Nieuws071 meer over het uitstellen van de tentoonstelling.

Cultuur Leiden Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×