Leidse gemeenteraad. (Foto: Chris de Waard).

Leids gras wordt minder vaak gemaaid

Het gemeenschappelijk gras in Leiden wordt voortaan minder vaak gemaaid. Dat heeft de Leidse gemeenteraad afgelopen donderdagavond besloten. De Partij voor de Dieren (PvdD) wil dat het gras de kans krijgt langer te groeien. Dat zou de biodiversiteit bevorderen. Madeliefje, klaver, duizendblad en paardenbloem zijn goed voor vogels en insecten aldus de raad. Alleen de VVD stemde tegen de motie.

Bewoners wordt uitgelegd waarom het gras minder vaak wordt gemaaid. Het deel dat voor sport gebruikt wordt, wordt gemaaid tot een daarvoor geschikte hoogte. “Het is een nobel voorstel”, aldus een kritische Maarten de Crom (VVD). “Maar je moet ook kijken naar de praktische kant. Iedereen wil een biodiverse omgeving. Maar als het gras niet goed gemaaid wordt, kunnen kinderen bijvoorbeeld minder goed voetballen.”


Martine van Schaik en Maarten de Crom over minder vaak grasmaaien door de gemeente Leiden

Donderdagavond nam de Leidse gemeenteraad ook nog een andere motie aan van de PvdD. Tot dertig centimeter van de gevel worden stoepplantjes voortaan door de gemeente met rust gelaten. Dat geldt ook voor vegetatie in de boomspiegels. Voor de binnenstad blijven vooralsnog de oude regels gelden.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×