(Foto: Rijksvoorlichtingsdienst).

Premier Rutte bezoekt TNO op het Leiden Bio Science Park

Premier Rutte heeft woensdagochtend het Leiden Bio Science Park bezocht en zich laten bijpraten over de manier waarop TNO innovatiekracht inzet bij de bestrijding van het coronavirus. Hun motto: Brains4corona.

Tijdens het bezoek werd een aantal initiatieven toegelicht die voor snelle oplossingen zorgen zoals het testen van gesteriliseerde mondkapjes. Ook werd er gesproken over een expertpanel dat acute vragen over de technische infrastructuur en luchtbehandeling van ziekenhuizen kan beantwoorden. TNO lichtte verder een nieuwe manier toe om lokale ondernemers met een bestel- en bezorgdienst te ondersteunen.

“Ik ben er trots op dat we met onze expertise en inventiviteit Nederland ook in coronatijd de helpende hand kunnen bieden”, zegt bestuursvoorzitter van TNO Paul de Krom. “In overleg met de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat konden we binnen onze bestaande programma’s snel twee miljoen euro vrijmaken om ruim twintig ingediende oplossingen te ondersteunen”, voegt wetenschappelijk manager Peter Werkhoven toe.

TNO wil met het opstarten van initiatieven en het uitbrengen van advies helpen om uit de coronacrisis te komen. Hiervoor overhandigde De Krom aan de minister-president het ‘TNO’s position paper’ over hoe Nederland zich uit de crisis kan innoveren.

Leiden Maatschappij Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×