De Shawano's hebben al de nodige ervaring met online activiteiten. Al twee keer wonnen ze de internationale wedstrijd iScout Wereldreis. (Foto: Shawano's Oegstgeest).

Scouting Shawano’s Oegstgeest stelt 75e verjaardag een jaar uit

Scouting Shawano’s Oegstgeest bestaat vandaag precies vijfenzeventig jaar. Door de coronamaatregelen kan het feest niet gevierd worden zoals het in de planning stond en wordt daarom met een jaar uitgesteld. De scouts laten hun verjaardag niet helemaal in stilte voorbij gaan. In een jubileumvideo zijn mooie verhalen en herinneringen verzameld.

De Shawano’s zijn opgericht door wijlen oubaas A. Beekes op 30 mei 1945 in Oegstgeest. De groep verbleef tot 1947 in het oud pand aan de Geversstraat 22 in Oegstgeest. Vervolgens verhuisden de padvinders naar het Oegstgeester Springveld, waar nu de hockeyvelden liggen. Daar verbleven ze tot midden jaren 70. Daarna verhuisden de scouts met hun clubhuis naar de Abtspoelweg, in de Overveerpolder, hier zit de groep nog steeds. De polder delen ze sinds een aantal jaar met het sportpark Overveer waar ASC voetbalt en cricket speelt.

22 juni 1991 was een zwarte dag in de geschiedenis van Scouting Shawano’s. De groep werd getroffen door een brand in haar eigen clubhuis. Gelukkig kregen ze binnen enkele maanden een nieuw en groter clubgebouw terug. Alleen het stenen middengedeelte, dat gespaard bleef, herinnert hen nog aan het oude clubhuis.

Na vijfenzeventig jaar en vele verhalen, goede herinneringen en avontuur is Scouting Shawano’s Oegstgeest nog steeds zeer actief. Er zijn diverse gemengde speltakken voor kinderen van alle leeftijden, er worden kampen georganiseerd, deelgenomen aan scoutingwedstrijden, de gemeente wordt ondersteund in diverse activiteiten en er zijn elke zaterdag bijeenkomsten.

Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×