Burgemeester Charlie Aptroot en wethouder Paul de Bruijn gingen op bezoek bij het ontmoetingscentrum. (Foto: PR).

Adegeest in Voorschoten gaat nieuwe vormen dagbesteding uitproberen

Zorggroep Florence gaat samen met woonzorgcentrum Adegeest in Voorschoten nieuwe vormen van dagbesteding uitproberen. De al bestaande activiteiten worden gecombineerd met individuele dagbesteding bij mensen thuis.  Zo wil Adegeest dagbesteding op maat leveren.

Bewoners van woonzorgcentrum Adegeest kunnen gebruik maken van verschillende voorzieningen en ook mensen uit de wijk zijn hier welkom. Zij kunnen bijvoorbeeld komen eten in het restaurant, deelnemen aan de dagbehandeling of de dagactiviteiten die worden georganiseerd. Op deze manier wil Zorggroep Florence met de dienst- en zorgverlening vanuit Adegeest de zelfredzaamheid van de wijkbewoners vergroten en ontmoetingen stimuleren.

Bezoek van burgemeester en wethouder
Waarnemend burgemeester Charlie Aptroot en wethouder Paul de Bruijn gingen op bezoek bij het ontmoetingscentrum en spraken met bewoners en medewerkers.

Bewoners konden vragen stellen en vertelden hoe zij de afgelopen weken beleefd hebben. Jan Oosterling, manager ouderenzorg, en andere medewerkers legden uit hoe het wooncentrum langzaamaan weer begint met verschillende activiteiten. Ze gaan de komende tijd nieuwe vormen van dagbesteding uitproberen. Normaal gesproken vinden de activiteiten plaats in het woonzorgcentrum en in (kleine) groepen. Adegeest gaat dit combineren met individuele dagbesteding bij mensen thuis, bijvoorbeeld door even te gaan wandelen met een cliënt.

Aptroot: “De medewerkers van Adegeest hebben alle zeilen bijgezet om de bewoners te blijven voorzien van goede zorg. Ik vind het bijzonder inspirerend om te horen dat er in deze ongewone en spannende tijd ideeën voor andere vormen van zorg en dagbesteding zijn ontstaan.”

Maatschappij Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×