(Foto: Chris de Waard).

Boosheid in Tuinstadwijk: speeltuin dreigt met ontvoeren katten

Speeltuin Zuiderkwartier in de Anjelierstraat zucht onder de overlast van katten uit de wijk die hun uitwerpselen deponeren tussen de speeltoestellen. De oplossing waaraan de vrijwilligers en het bestuur van de speeltuinvereniging denken, zorgt echter voor de nodige consternatie bij kattenbezitters in de omliggende straten.

Verslaggever Robbert van Cleef van mediapartner Omroep West sprak met voorzitter Hans van Dam van de speeltuinvereniging en met buurtbewoner en katteneigenaar Arwin Schaddelee.

Katten wegvangen
“De speeltuin wil katten gaan vangen en naar het asiel brengen. Wat een malloten”, schrijft een van de bewoners op buurtapp Nextdoor. Afgelopen weekeinde werd in de buurt een briefje verspreid met daarin de aankondiging dat de vrijwilligers van de speeltuin katten die op het terrein komen op diervriendelijke wijze wilden gaan vangen. Het leverde tientallen verontwaardigde reacties op variërend van ‘zijn ze gek geworden’ tot ‘dan mogen ze ook de kosten voor het terughalen betalen’.

Poep gooien
Maandag meldde het bestuur van de speeltuinvereniging dat in overleg met de vrijwilligers is besloten om toch maar geen katten te ontvoeren, zoals een omwonende het noemt. “Wel is besloten om de poep in de brandpoorten te deponeren. We zijn geen opruimers van andermans kattenpoep.”

Ook op het deponeren van kattenuitwerpselen in de brandpoorten is het bestuur inmiddels teruggekomen. In een bericht op Facebook worden excuses aan de omwonenden gemaakt voor de ophef die de aankondiging van de vergaande maatregelen in de omgeving van de speeltuin heeft veroorzaakt. Maar daar komt de speeltuin niet mee weg als het aan een aantal van de buurtbewoners ligt die het briefje in de bus kregen. Een van hen heeft aangekondigd de wijkagent in te zullen schakelen.

Volgens het speeltuinbestuur wordt er dagelijks een halve emmer kattenpoep uit het zand in de speeltuin gehaald. “En de kinderen lopen er met mooi weer met hun blote voetjes in.”

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×