Een van de acts tijdens het Gouden Petfestival in 2019. (Foto: Chris de Waard).

Ook Gouden Petfestival gaat niet door

Het straatmuzikantenconcours Gouden Pet slaat een jaartje over. Dat heeft het bestuur besloten in verband met de nog altijd geldende maatregelen rond het coronavirus. Het festival op en rond de Nieuwe Rijn had eind juni moeten plaatsvinden. Tegelijk met het eveneens afgelaste Stadsfestival de Lakenfeesten.

“Zoals zo vele festivals al hebben moeten afzeggen, geldt dat dit jaar ook voor ons”, zegt voorzitter George Odijk. “We hebben nog onderzocht of we een alternatief festival konden organiseren bij zorginstellingen, maar het is lastig om zoiets te organiseren en daarbij de coronaregels in acht te nemen. Volgend jaar gaan we er een dubbelleuke editie van maken.”

Uitstel is volgens Odijk geen optie want in het najaar zijn er ook nog te veel onzekerheden vanwege de regels van het RIVM. “We kiezen echt voor de veiligheid en gezondheid van onze bezoekers, vrijwilligers en sponsoren.”

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×