De verdachte. (Beeld: Politie).

Politie zoekt gevluchte overvaller Breestraat

De politie is op zoek naar getuigen van een overval op de Breestraat. Op dinsdag 10 maart rond 11.15 uur werd lederwarenwinkel Comtesse bezocht door een overvaller, die uiteindelijk niets buit wist te maken.

Toen de eigenaar van de winkel vroeg wat hij voor de bezoeker kon doen, legde die een briefje op de toonbank, waarop stond: ‘Dit is een overval. Druk geen alarmknop in. Bel geen 112 of politie. Haal het geld uit de kassa. Leg je portemonnee erbij.’ Vervolgens pakte hij een vuurwapen uit een rode plastic tas en richtte het op de winkeleigenaar. Dat meldt mediapartner Omroep West.

Die was echter niet onder de indruk, maar schoof het briefje terug naar de overvaller en mopperde: “Wat een flauwekul. Ik doe hier niet aan mee, ik heb hier geen zin in.” De overvaller aarzelde even, maar stak toen het wapen weer terug in de rode plastic tas en liep naar de uitgang. “Sorry, I am desperate,” zei hij nog, voordat hij in de richting van het Gangetje liep.

De politie zoekt nu naar mensen die informatie over de overvaller hebben. Het gaat om een blanke man, vrij breed en stevig gebouwd en ongeveer 1,70 meter lang. Op de dag van de overval droeg hij een grijs of bruin windjack, witte schoenen en een rode plastic tas. Hij sprak Engels, maar het briefje waarmee hij zijn bedoelingen kenbaar maakte, was in foutloos Nederlands geschreven. Hij liep op dinsdag 11 maart tussen 11.00 en 11.30 uur in de omgeving van de Breestraat, het Gangetje en de Botermarkt.  Iedereen die iets gezien heeft, kan dat telefonisch melden op de opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem op 0800-7000.

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×