(Foto: gemeente Leiden).

Start herinrichting Hogewoerd eerder dan gepland

De werkzaamheden aan de Hogewoerd zijn maandag al van start gegaan. De herinrichting van de straat zou pas in december starten, maar de aannemer van de Centrumroute Hooigracht heeft de planning omgegooid, zodat de werkzaamheden niet rond de feestdagen plaatsvinden. Dat meldt de gemeente Leiden.

De Hogewoerd tussen de Hogewoerdsbrug en de St. Jorissteeg krijgt van gevel tot gevel een nieuwe inrichting met meer ruimte voor voetgangers, bredere fietspaden, betere doorstroming voor openbaar vervoer en meer ruimte voor laden en lossen.

Ook aan de groenvoorziening is gedacht. Er komen meer bomen en er wordt een groen pleintje aangelegd ten hoogte van de St. Jorissteeg.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×