(Archieffoto: Chris de Waard).

Productie van vegaburgers in fabriek Zoeterwoude officieel van start

De Amerikaanse producent van vleesvervangers Beyond Meat is bij vleesbedrijf Zandbergen in Zoeterwoude vandaag officieel begonnen met de productie van plantaardige vleesproducten. Daarmee is Zandbergen de eerste productielocatie van Beyond Meat buiten de Verenigde Staten.

Bij Zandbergen worden vegetarische burgers en worstjes geproduceerd. De fabriek in Zoeterwoude moet ook de rest van Europa, het Midden-Oosten en Afrika gaan bedienen. Doordat de producten dichter bij de consument worden geproduceerd wordt er minder CO2 uitgestoten bij het vervoer. Daarom heeft het bedrijf ook een fabriek in Enschede aangekocht die nog dit jaar moet gaan draaien.

Economie Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×