Een voorbeeld van wat er op de muurschildering te zien zal zijn. (Gemeente Voorschoten).

Tunnel in Voorschoten krijgt muurschildering

De fietstunnel tussen de Veurseweg en de Kniplaan in Voorschoten krijgt een muurschildering. Het is de bedoeling dat er insecten, vogels en andere dieren uit de omgeving afgebeeld worden. In de eerste twee weken van juli wordt er gewerkt aan de muurschildering. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in een informatiebrief aan de gemeenteraad.

De muurschildering in de fietstunnel is een onderdeel van de verfraaiing van het gebied Duin Horst & Weide. In 2016 maakten gemeenten, maatschappelijke organisaties en ondernemers al afspraken om het gebied tussen Zoetermeer en de Noordzee aantrekkelijker te maken. Die intentieverklaring werd verwezenlijkt in de landschapstafel Duin Horst & Weide. Niet alleen in Voorschoten komt een muurschildering, ook de tunnel van de Houtlaan en de Raaphorstlaan in Wassenaar wordt versierd.

Onderhoudskosten
De kosten voor de muurschildering bedragen zo’n 27.000 euro. De helft daarvan is voor de rekening van de Provincie Zuid-Holland en de andere helft voor de gemeente Voorschoten. Omdat andere partners daaraan meebetalen blijft er voor Voorschoten ‘slechts’ een ruime drie duizend euro over. De jaarlijkse onderhoudskosten van de muurschildering valt tussen de 500 en de 700 euro. Een amendement van de fractie van ONS Voorschoten om de gemeente helemaal niet te laten meebetalen aan de muurschildering kreeg in november 2019 geen steun.

De muurschildering wordt gemaakt door de kunstenaars van GOMAD street art. Tijdens de werkzaamheden wordt een deel van de tunnel afgesloten zodat de kunstenaars en voorbijgangers elkaar niet in de weg lopen. Het is de bedoeling dat de muurschildering minimaal vijf jaar te zien is.

Maatschappij Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×