Kazeem Nasiru. (Foto: Wim de Leeuw).

Scylla trekt herenteam terug uit Eredivisie tafeltennis

Tafeltennisvereniging Scylla uit Leiden trekt het herenteam terug uit de Eredivisie. De aanleiding is het stoppen van een aantal vaste krachten uit het team. Zowel Kim Vermaas als Olivier Altenburg besloten een punt achter hun carrière te zette. Daarmee werd de basis voor een team in de Eredivisie te smal.

International Kim Vermaas die de laatste jaren bij Scylla in het eerste herenteam speelde, vertelde eerder al aan Sleutelstad dat zij de overstap ging maken naar het trainersvak en ook niet meer op internationaal niveau uit zou komen.

Over de keus om te stoppen laat Scylla weten: “Scylla had er uiteraard voor kunnen kiezen om – zoals zoveel andere eredivisieverenigingen – voor haar wedstrijden enkel spelers van buiten in te vliegen. Wie ons beter kent weet echter dat dat geen optie is. We staan bekend als opleidingsclub die voornamelijk met eigen kweek de top wil bereiken, en we willen ook in de toekomst die positieve rol voor het tafeltennis vervullen. Bij de heren senioren zal Scylla blijven uitkomen in de eerste divisie, met eigen spelers. We beschikken bovendien over enkele veelbelovende jonge spelers, waarvan we in de toekomst veel mogen verwachten.”

Nu de heren van Scylla geen eredivisie meer spelen, wordt er ook afscheid genomen van een aantal spelers. “De beslissing betekent helaas ook dat we afscheid moeten nemen van Kazeem. Als onze trainer en kopman van het eerste team heeft hij een grote bijdrage gehad in de successen van de afgelopen jaren en de goede ontwikkeling bij de jeugdspelers. Ook afgelopen seizoen deden we in de eredivisie mee voor de prijzen. Plaatsing voor de play-offs was zo goed al binnen, en wie weet hoe ver we waren gekomen als de competitie niet stopgezet was! Ook bedanken we uiteraard Jasper Merckx voor zijn bijdrage. Hij gaat spelen in België, bij Sokah Hoboken, en zal zich ook meer richten op zijn maatschappelijke carrière. We wensen hem uiteraard veel succes!”

Damesteam wel door
Het damesteam van Scylla blijft wel in de Eredivisie. Het team – Esmee van Marwijk, Marie Depuydt, Isabelle Tegelaar en Kim Hergelink – blijft intact, en wordt zelfs uitgebreid met Maaike van de Pavoordt.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×