Zo moet het terras in Park Landskroon eruit gaan zien. (Beeld: Eventmaat).

Deze maand besluit over drie tijdelijke terrassen in Oegstgeest

De gemeente Oegstgeest beoordeelt op dit moment de vergunningsaanvragen voor drie grotere terrassen in het dorp. Het gaat om tijdelijke horeca in Park Landskroon, het Irispark en rond de Klinkenbergerplas. De terrassen moeten de lokale horeca deze zomer wat extra ruimte geven om binnen de beperkingen gasten te ontvangen.

De vergunningsaanvragen zijn ingediend door organisator Eventmaat in samenwerking met een aantal lokale horecaondernemers. In eerste instantie ging het om een plan voor alleen Park Landskroon, maar dat is op verzoek van de gemeente Oegstgeest uitgebreid naar meer ondernemers en locaties. “Gezien de afstand die we dienen te houden, zullen de bestaande terrassen de toestroom niet aankunnen. Zeker bij mooi weer”, zegt burgemeester Emile Jaensch over de plannen. “Dit initiatief biedt een veilig alternatief en een aardige aanvulling voor de vakantieplannen.”

Inkomensverliezen compenseren
Door te kiezen voor drie locaties, moeten de gasten goed over het dorp worden verspreid. “De locatie wordt afgebakend en beslaat een ondergeschikt deel van het park. Een eventuele vergunning voor het terras moet ook aan voorwaarden voldoen waaronder voor parkeren, geluid en sluitingstijden (uiterlijk 23 uur)”, weet Jaensch. Hij ziet in het toestaan van de terrassen een mooie mogelijkheid om de horeca te ondersteunen na een tijd van forse inkomensverliezen door de coronamaatregelen.

Buurt betrekken
Naast dat er op dit moment nog wordt overlegd met de hulpdiensten, vindt Jaensch ook dat de buurt bij de plannen moet worden betrokken. “Draagvlak in de buurt is relevant.” Een van de maatregelen om de goedkeuring van de buurt te krijgen, is dat bezoekers gevraagd zal worden om zoveel mogelijk met de fiets of lopend te komen. Eventmaat gaat de komende weken in gesprek met de buurt, waarvoor omwonenden zijn uitgenodigd via een brief. Omwonenden van Park Landskroon kunnen maandagavond 15 juni bijvoorbeeld terecht op degouweintpark.terr.as voor meer informatie.

Burgemeester Jaensch laat weten dat het college van b en w later deze maand een besluit zal nemen over de vergunningsaanvragen.

Economie Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×