Archieffoto van een AED. (Foto: Chris de Waard).

Zeeheldenbuurt krijgt eigen AED

In de Zeeheldenbuurt aan de Franciscanenstraat komt binnenkort een AED te hangen. Dat meldt de buurt op zijn Facebookpagina. Voor de komst van de AED is een totaal bedrag van 2.667 euro opgehaald.

Het levensreddende apparaat moet nog wel opgehangen worden. De buurt doet daarvoor een oproep. ‘Woont er een elektricien in de buurt die bereid is als bijdrage gratis de AED te verbinden met de elektriciteit in de stenen schuur waar de AED tegenaan kom te hangen? Alvast heel veel dank! Mail naar wiekebertina@hotmail.com.’

Een automatische externe defibrillator (AED) of hartstarter is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt bij de reanimatie van een persoon met een hartstilstand. Indien de hartstilstand het gevolg is van bepaalde levensbedreigende ritmestoornissen kan een elektrische schok van een AED het hartritme herstellen.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×