Op Sportpark de Vliet is meer ruimte voor de manifestatie die daarom niet op de Lammermarkt wordt gehouden. (Foto's: Chris de Waard).

Locatie langs De Vliet klaar gemaakt voor Black Lives Matter protest

De voormalige voetbalvelden van GHC waar in de toekomst het nieuwe zwembad en de ijshal worden gebouwd, zijn klaar gemaakt voor de demonstratie die er morgen wordt gehouden. Gisteren stonden gras en onkruid op een flink deel van de velden nog kniehoog. Vandaag is de gemeentelijke maaimachine eroverheen gegaan.

Aan de kant van het zwembad komt een podiumwagen te staan. Ook de benodigde (kracht)stroom komt zondag vanuit het zwembad. De gebouwtjes langs de velden zijn verlaten. Hetzij permanent, hetzij vanwege stilliggende activiteiten door de coronamaatregelen.

Op het gras en het zand gaan de organisatoren voordat het terrein morgenmiddag  volstroomt nog stippen zetten met witte verf. Als hulpmiddel voor de demonstranten om anderhalve meter afstand te houden. De bijeenkomst is morgen van 15.00 uur tot 16.00 uur. Mensen kunnen zich er niet meer voor aanmelden.

De bijeenkomst is live te volgen via Sleutelstad TV (Ziggo kanaal 46) of online via www.sleutelstad.tv.

Leiden Maatschappij Black Lives Matter Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×