De nieuwe vierkoppige fractie van Voorschoten Lokaal Sterk. (Foto: Hans Dijksterhuis).

Voorschoten heeft nieuwe politieke partij, maar raadsfractie minder

Onder de naam ‘Voorschoten Lokaal Sterk‘ (VLS) slaan de lokale ledenpartijen Voorschoten Lokaal en Voorschoten Sterk de handen in een.

“Esmée van Herk en Marleen Persoon hebben elkaar gevonden in de wens om het beste voor Voorschoten te kunnen realiseren. Door samen te gaan werken en de krachten te bundelen, richten wij ons op wat ons bindt”, zo staat te lezen in een verklaring van de nieuwe partij.


Politiek071-presentator IJsbrand Terpstra in gesprek met Esmee van Herk over de oprichting van de nieuwe partij

Persoon: “Van Herk is net als ik iemand die dicht bij de inwoners staat. En daar hebben wij elkaar in gevonden. De landelijke partijen zijn te veel bezig met issues, waar Voorschoten niet over gaat, of die lokaal niet spelen.” Van Herk: “Na al enige tijd op de achtergrond samen onderwerpen voorbereid te hebben, merkten we dat de chemie goed was en dat we het over veel dingen eens waren.”

De burgerraadsleden Wouter van Duivendijk en Hugo Nordkamp zijn blij met de stap. Van Duivendijk: “Door samen te werken, is er ook meer kennis en ervaring op verschillende terreinen, waardoor wij met VLS meer kunnen bereiken dan los van elkaar.”

De speerpunten van Voorschoten Lokaal Sterk zijn volgens de nieuwe partij voor veel Voorschotenaren herkenbaar: Bestuurlijke zelfstandigheid, betaalbare woningen voor alle Voorschotenaren, Voorschoten groen en duurzaam, het bevorderen en ondersteunen van cultuur en verenigingsleven en veiligheid voor oud en jong.

Volgens Nordkamp is er behoefte aan een sterke lokale ledenpartij in Voorschoten: “Met deze samenwerking kunnen we dat waarmaken.” Hij refereert daarmee aan het feit dat de andere lokale fractie, ONS Voorschoten, vorig jaar de partij opdoekte en de vereniging ophief.

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×