(Foto's/video: Chris de Waard).

3 October Gilde verruilt haringveiling voor drive-thru

Ongeveer een derde van de 150 leden van het 3 October Gilde kwamen maandagmiddag per auto naar het alternatief dat het gilde had bedacht voor de jaarlijkse veiling van het eerste Leidse vaatje haring.

Chris de Waard nam een kijkje bij de drive-thru en sprak met verschillende leden en met Gilde-voorzitter Barbara ter Kuile.

Wegens de coronamaatregelen kon die niet voorgaan en om toch een momentje te hebben met de leden was op het parkeerterrein aan de Haagweg een ‘Haring Drive-Thru’ georganiseerd. De leden reden per auto langs voorzitter Barbara ter Kuile die met behulp van een afvalgrijper op veilige afstand kon blijven terwijl ze een goody bag via het zijraampje naar binnen schoof. Daarin een paar haringen met uitjes, twee minikruikjes Korenwijn en een setje heuse 3 October Gildeglazen met Leidse sleutels en een rood hart.

Leiden Maatschappij Leidens Ontzet 2020


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×