(Afbeelding: 123RF).

Weren van snotterende kinderen zorgt voor stress bij ouders

Kinderopvangcentra zouden kinderen die lopen te snotteren niet langer moeten weren. Daarvoor pleit CDA-raadslid Roeland Storm die als ouder van een driejarige peuter zelf ook te maken kreeg met de gevolgen van de weigering om de verkouden dochter toe te laten in verband met de nog altijd gelden coronamaatregelen. “Het is echt een issue bij gezinnen”, weet Storm die het ook al van verschillende andere ouders hoorde. Hij hoopt dat het Leidse college zijn boodschap wil overbrengen aan het Ministerie van Volksgezondheid. Storm: “Het is een doorgeschoten maatregel.”

Storm: “Ouders komen in grote problemen door het beleid om snotterende kinderen te weigeren bij de kinderopvang. Voor je het weet zit je weer dagen thuis. Dat is voor veel mensen niet te doen.” Zelf zat het Leidse CDA-raadslid ook al een week aan huis gekluisterd met een kind dat een snotneus had. “Ze is drie. Op die leeftijd zijn kinderen gewoon vaak verkouden. Dat hoort bij de ontwikkeling van het immuunsysteem en is een volstrekt logische en gezonde situatie”, weet Storm die er nog maar eens op wijst dat met een grote zekerheid is vast komen te staan dat kinderen nauwelijks besmet raken met het coronavirus en dat zij zeer weinig bijdragen aan de verdere verspreiding van het virus.

Doordat kinderen met een loopneus worden geweigerd, moeten ook de ouders vaak thuisblijven. “Terwijl juist verwacht wordt dat we weer allemaal aan het werk gaan. Dit zorgt niet alleen voor veel stress en onzekerheid bij ouders van jonge kinderen, maar ook voor de kinderen zelf is het vervelend en stressvol dat zij niet in een normale routine mee kunnen. Het veroorzaakt bovendien verdere economische schade als ouders niet naar hun werk kunnen.”

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×