Op de foto van links naar rechts portier Maarten van Alphen en voorzitter Dick van der Weijden van Speeltuin Westerkwartier en Koen de Wit van De Luifelbaan. (Foto: Hart voor de Zaak).

Luifelbaan doneert vijfhonderd euro aan speeltuin Westerkwartier

De Winkeliersvereniging De Luifelbaan heeft twee weken geleden via de buurtactie ‘De Luifelbaan geeft het’ ruim honderd prijzen cadeau gedaan aan inwoners in wijken rondom het winkelcentrum. Onderdeel van de actie was ook een donatie aan een vrijwilligersorganisatie in de directe omgeving van De Luifelbaan. Inmiddels is duidelijk welke organisatie is uitgekozen: Speeltuin Westerkwartier.

Aan buurtbewoners werd gevraagd om een poster achter hun raam te hangen om zo kans te maken op een van de prijzen. Voor elke zichtbare poster deden de winkeliers 0,50 cent in de pot en zo speelden de bewoners mee voor zichzelf en voor de speeltuin. Er zijn ongeveer 940 posters gespot door het speciale promotieteam, waarop het bestuur van de Luifelbaan het bedrag naar boven heeft afgerond en dus een cheque van vijfhonderd euro kon overhandigen.

Speeltuin Westerkwartier is juist in deze lastige coronatijden blij verrast met de gift. Het geld wordt besteed aan de aanschaf van een nieuwe laptop voor de ledenadministratie, activiteitenplanning en vervaardiging van communicatie-uitingen.

Voorzitter Dick van der Weijden vindt het een mooie aanvulling voor de speeltuinvereniging “Door de coronacrisis lopen de speeltuinen veel inkomsten mis. Een beter moment had de winkeliersvereniging de Luifelbaan niet kunnen kiezen.”

Ook voorzitter Koen de Wit van winkeliersvereniging De Luifelbaan is enthousiast over het gekozen goede doel: “Juist in deze moeilijke tijden is het belangrijk dat je als winkelcentrum je sociale meerwaarde laat zien. De Luifelbaan bevindt zich midden tussen een aantal woonwijken waar we een warm hart voor hebben. Met deze actie wilden we iets terugdoen voor alle bewoners. We hebben ruim honderd huishoudens blij gemaakt met mooie prijzen en de bewoners hebben er op hun beurt voor gezorgd dat we nu vijfhonderd euro doneren aan een speeltuin in hun buurt. Een echte win win-win actie.”

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×