(Foto: Facebook Oma Rietje)

Horeca open, maar Oma Rietje blijft voorlopig dicht

Café Oma Rietje aan de 2e binnenvestgracht blijft voorlopig dicht. Hoewel de horeca sinds begin deze maand weer open mag houdt het café de deuren voor onbepaalde tijd gesloten. Volgens bedrijfsleider Jeffrey Glasbergen is de ruimte te klein om de anderhalve meter afstand in acht te nemen en ook het terras biedt te weinig mogelijkheden.

“We zijn een klein café en van bar tot buitenmuur is het net twee meter. Als je alleen al naar de wc moet, dan is het niet mogelijk om die anderhalve meter in acht te nemen”, zegt Glasbergen in gesprek met Nieuws071. Daarnaast is Oma Rietje echt een gezelligheidscafé en daar past die anderhalve meter niet bij, zegt de bedrijfsleider. “Je moet tegenwoordig op je kruk blijven zitten. Dat is lastig in een café waar we het liefst willen inhaken en de polonaise willen lopen.”

Op Facebook laat café Oma Rietje weten de vaste gasten erg te missen. 

Het terras biedt ook niet voldoende mogelijkheden legt Glasbergen uit. Het terras ligt in de schaduw en er kunnen maximaal acht tafels geplaatst worden. “Het is niet rendabel te krijgen.”

Bruine Boon
Glasbergen is ook bedrijfsleider bij café de Bruine Boon. Ook dit café houdt voorlopig de deuren gesloten. Glasbergen: “Dit heeft wel een andere oorzaak. Deze zaak is overgenomen en de nieuwe eigenaar wacht nog op een aantal vergunningen vanuit de drank- en horecawet.”

Oma Rietje
Café Oma Rietje nabij de Lammermarkt heeft nog meer tegenslagen te verwerken gehad de afgelopen tijd. Een paar weken geleden overleed namelijk de ‘naamgeefster’ van het café, Rie de Winter. “Er hangt een mooie foto van oma Rietje achter de bar. Zodra het weer mogelijk is zullen we proosten op haar leven”, aldus Glasbergen.

 

 

Leiden Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×