(Foto: Robbert Beurse).

Infobijeenkomsten Rijndijk van gas los succesvol

Deze week gingen leden van het projectteam ‘Rijndijk van gas los’ in gesprek met de inwoners van Zoeterwoude-Rijndijk. Online en op verschillende plaatsen in het dorp gaven medewerkers van de gemeente (waaronder wethouder Ton de Gans) een toelichting op het plan om ‘de Rijndijk’ in 2030 volledig gasvrij te hebben. Buurtbewoners konden zich ook opgeven voor een werkgroep die onderzoeken gaat doen en het college adviseert over de toekomstige warmtebronnen van Zoeterwoude-Rijndijk.

Mede dankzij het mooie weer werden de bijeenkomsten goed bezocht. Wethouder Ton de Gans kijkt tevreden terug. “Ik ben blij dat er ook op deze bijeenkomsten weer zoveel mensen afkomen. Dit is nou echt een traject waarbij de burgerparticipatie belangrijk is. We gaan van het gas af, maar hoe we dat gaan doen moeten we vooral met elkaar bespreken”, aldus de Gans.

Meer van gas los
Zoeterwoude-Rijndijk wordt de eerste buurt in Zoeterwoude die volledig gasvrij is. Daarna volgt de rest van de gemeente. Ook in Leiderdorp (Oranjewijk) en Leiden (Zuidoost) worden momenteel gesprekken met bewoners gevoerd om volledig van het gas af te gaan.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×