(Archieffoto: Emile van Aelst).

Mogelijk toch Minikoraal tijdens Leidens Ontzet

De Minikoraal gaat dit jaar mogelijk toch door. De coronamaatregelen maakten dat de 3 October Vereeniging eerder besloot dat het zangevenement voor kinderen niet door kon gaan. De versoepeling van de regels, die minister-president Mark Rutte eerder deze week aankondigde, maken dat een dergelijk evenement toch mogelijk is.

“Zoals wij de regels nu lezen is dit onderdeel van de viering gewoon mogelijk”, vertelde voorzitter van de 3 October Vereeniging Rik Kamps aan Sleutelstad. In overleg met Leidse burgemeester Henri Lenferink wordt momenteel aan de voorwaarden gewerkt waaronder De Minikoraal, waar jaarlijks 3.000 kinderen aan meedoen, door zou kunnen gaan.

Garenmarktplein
De Minikoraal zou het eerste evenement zijn dat op het vernieuwde Garenmarktplein georganiseerd zou worden. Of de vereniging in 2020 daadwerkelijk voor deze lokatie kiest, of voor een plek buiten de singels, wordt later bekend gemaakt.

Mogelijk nog meer
“Wat kan, dat gaan we doen”, is vanaf het begin van de coronacrisis het motto van de 3 October Vereeniging geweest voor het plannen van de viering in 2020. Nu er meer kan onderzoekt de vereniging of ook andere onderdelen, indien nodig in aangepaste vorm, toch plaats kunnen vinden. “Denk bijvoorbeeld aan de inschrijving voor haring en wittebrood. Als je anderhalve meter houdt staat er een hele lange rij, dat klopt, maar het kan wel”, stelt Kamps.

Verspreiding blijft
Ondanks dat er na 1 juli geen maximum aantal personen meer geldt voor samenkomsten blijft de organisator van Leidens Ontzet vasthouden aan haar voornemen om de evenementen zoveel mogelijk te verspreiden over de stad. “Het is niet wenselijk dat er een grote mensenmassa naar de binnenstad komt. Anderhalve meter aanhouden is dan onmogelijk”, verklaart Kamps.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×