Aardappeloogst groentepark Bontekoe. (Foto: Groentepark Bontekoe).

Groentepark Bontekoe oogst 700 kilo aardappelen voor Voedselbank

Het was even aanpoten voor de vrijwilligers van groentepark Bontekoe uit Leiden om de biologisch geteelde aardappelen te oogsten. Met slechts een aardappelriek en veel menskracht is het resultaat 700 kilogram aardappelen die door de Stichting Leiden Oogst, de beheerder van de tuin, aan de Voedselbank Leiden is gedoneerd.

In Groentepark Bontekoe wordt groente, fruit, kruiden en aardappelen gekweekt voor klanten van de Voedselbank Leiden. “Zo maken we gezonde en verse groente beschikbaar voor meer mensen in en rond Leiden”, aldus een vrijwilliger.

Onkruiddruk
Omdat er biologisch getuinierd wordt, zijn de vrijwilligers als zij niet aan het oogsten zijn, druk met het wieden van onkruid. “Onkruiddruk”, noemt tuinder Jelger dat. “En aangezien we in harmonie met de natuur proberen te leven, gaan we niet verbeten de strijd aan met het onkruid, maar halen het rustig en vriendelijk weg.”

Vrijwilligers aan het oogsten.

Duurzaamheid Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×