(Foto's: J.P. Kranenburg / video: Chris de Waard).

Aandacht voor strijd tegen kanker, ondanks annuleren zwemwedstrijd

Eind augustus hadden in veel plaatsen in Nederland mensen het water in moeten gaan tijdens de challenge ‘Swim to Fight Cancer’. Ook in Leiderdorp werd gerekend op een mooie eerste editie met vele honderden deelnemenden kinderen, volwassenen en bedrijventeams die zich zouden laten sponsoren om op die manier geld bij elkaar te halen voor kankeronderzoek.

Reanne van Kleef in gesprek met projectleider Claudia Hoogmoed en wethouder Willem Joosten over alternatieve Swim to Fight Cancer Leiderdorp.

Corona gooide roet in het eten en dus werden de 22 lokale edities verplaatst naar 2021. Om toch aandacht te vragen voor het belangrijke onderzoek, werd zaterdag, ook in Leiderdorp, op bescheiden schaal toch stilgestaan bij het sportieve zwemevenement. Een speciale actie waarbij burgemeesters en wethouders het water in doken, moest aandacht en geld opleveren.

Rond 10.00 uur stond de Leiderdorpse sportwethouder Willem Joosten in vol ornaat klaar voor een duik in het water. Omdat Swim to Fight Cancer Leiderdorp hem niet alleen de Dwarswetering in wilde laten gaan, had projectleider Claudia Hoogmoed zich opgeworpen om met hem mee te zwemmen. Met een half uurtje vertraging, tussen twee regenbuien door, begonnen de twee naast de brug bij de Gallaslaan aan hun tocht van twee keer 25 meter. Begeleid door een supper en vanuit de lucht gefilmd door een drone volbrachten ze hun ludieke tocht.

Joosten kwam met een kleine voorsprong als eerste weer aan bij het startpunt. “Nou, dat is ook de eerste keer in mijn leven”, lachte hij terwijl hij een medaille in ontvangst nam en zijn plek op het erepodium innam. Vanaf die plek bedankte hij de organisatie en beloofde dat het Leiderdorpse college op 29 augustus 2021 weer van de partij is. “Hopelijk krijg ik dan nog een paar collegeleden zover dat ze het water in gaan.”

Leiderdorp Maatschappij Politiek Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×