Bij de demonstratie werd onvoldoende afstand gehouden. (Foto: Chris de Waard).

Partij voor de Dieren wil tractorverbod bij demonstraties boeren

Als boze boeren in de toekomst nog eens willen demonstreren dan moet dat zonder tractoren. Dat vindt de Partij voor de Dieren die naar aanleiding van de demonstratie van afgelopen maandag aan het Leidse college heeft gevraagd om het gebruik van (landbouw)voertuigen voortaan te verbieden.

Ook vindt fractievoorzitter Martine van Schaik dat het college de organisatie van de demonstratie moet  aanspreken op het feit dat er veel meer deelnemers waren dan was aangekondigd. Actieleider Wilbert van der Post ging ’s middags uit van twintig à dertig tractoren, maar meldde aan het einde van de demonstratie bij Sleutelstad dat het er honderdzes waren geworden.

Van Schaik wil weten of dat heeft geleid tot een verstoring van de openbare orde of schade aan gemeentelijke of particuliere eigendommen. Als dat zo is, wil ze dat de schade wordt verhaald op de organisatie. Ook wil de partij weten of op enig moment de veiligheid van deelnemers of omstanders in gevaar is gekomen. Ook al omdat er niet voldoende afstand werd gehouden in verband met corona.

Het gebruik van zware landbouwvoertuigen bij een demonstratie dient volgens Van Schaik vooral om te intimideren en voegt weinig inhoudelijks toe aan het punt dat boeren willen maken. Ze had graag gezien dat de gemeente het gebruik van tractoren vooraf had verboden.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×