Fred van Trigt wordt benoemd als burgemeester van Zoeterwoude. (Foto: Gemeente Hillegom).

Fred van Trigt (58) vanaf vanavond nieuwe burgemeester Zoeterwoude

Tijdens een buitengewone raadsvergadering wordt Fred van Trigt vanavond beëdigd door de commissaris van de Koning, Jaap Smit. Erg feestelijk zal het niet worden vanwege alle corona-maatregelen, maar de installatie is wel te volgen via internet. Van Trigt volgt burgemeester Liesbeth Bloemen op die maar liefst 16 jaar burgemeester van Zoeterwoude was.

Van Trigt was tot nu toe wethouder in Hillegom. In een interview met Sleutelstad legde hij eerder al uit waarom hij solliciteerde naar het burgemeesterschap in Zoeterwoude. “Het is niet zo dat ik vanaf mij geboorte al burgemeester wilde worden. Je groeit in het proces van politiek. Ik was eerst raadslid en toen wethouder en dan zie je hoe een burgemeester functioneert en dat wilde ik ook graag gaan doen.”

Van Trigt wordt nu burgemeester van de kleinste zelfstandige gemeente van Zuid-Holland met zo’n 8.500 inwoners. “Ik word heel blij van Zoeterwoude. Het is een dorp waar het fijn wonen is en je hebt er nog de ruimte. Je zit zo in het groen. En het is een dorp met gemeenschapszin, waar mensen met elkaar betrokken zijn.” En net als burgemeester Bloemen begeeft ook Van Trigt zich graag onder de mensen. “Natuurlijk moet er bureauwerk gedaan worden, maar belangstelling tonen tussen de mensen vind ik een hele belangrijke.”

Zelfstandigheid
Omdat Zoeterwoude zo klein is ligt een gemeentelijke herindeling al jaren op de loer. Het dorp wil graag zelfstandig blijven en niet worden opgeslokt door de Leidse buurman. “Samenwerken is sowieso noodzakelijk, dat geldt voor iedere gemeente. En hoe dat in de toekomst gaat zal moeten blijken. Vooralsnog is het een prachtige zelfstandige gemeente die veel samenwerkt en ze hebben het goed geregeld hier.”

‘Blijf elkaar groeten’
Oud-burgemeester Liesbeth Bloemen is inmiddels begonnen met een heuse afscheidstoernee. Want door corona zat een uitgebreide receptie er niet echt in en dus gaat in plaats daarvan op bezoek bij Zoeterwoudenaren. “De agenda was na 3 oktober toch leeg, dus ik heb dat gewoon ingepland. Op zich is het jammer dat het zo moet, maar die op een op een gesprekken zijn ook leuk omdat je dan veel meer de tijd hebt.”

Ze heeft ook nog een boodschap aan ‘haar’ dorp: “Zoeterwoudenaren, blijf Zoeterwouds. Blijf elkaar groeten, hoe elkaar een beetje in gaten maar ook weer niet teveel. Het is een gouwe plekkie hier in de randstad en dat kunnen we alleen samen zo houden. Dankjewel voor het vertrouwen in die 16 jaar.”

De installatie van Fred van Trigt is vanaf 20.00u live te volgen via www.zoeterwoude.nl/installatieburgemeester.

Advertentie

Politiek Zoeterwoude Fred van Trigt burgemeester Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×