Gemeenteraad Oegstgeest. (Archieffoto: Chris de Waard).

Fracties Oegstgeest in protest tegen landelijke bezuinigingen

De fracties uit de gemeenteraad van Oegstgeest sluiten zich aan bij de oproep van de gemeenteraad van Zoetermeer tot een landelijk protest tegen de aanhoudende bezuinigingen van het kabinet op de gemeenten. Vanuit de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) zijn al meerdere brandbrieven naar het kabinet gestuurd.

“De afgelopen jaren heeft de Rijksoverheid structureel te weinig geld ter beschikking gesteld voor alle gemeentelijke taken die erbij zijn gekomen waaronder de zorgtaken”, stellen de protesterende gemeenten. Vooral kleine en middelgrote gemeenten ontvingen minder geld vanuit de gedachte dat zij zouden fuseren. “Dat plan ging niet door, maar de korting is wel gebleven. En daar komt de coronacrisis nog bovenop”, verklaren de initiatiefnemers hun actie.

De fracties uit de gemeenteraad van Oegstgeest roepen de andere raadsleden in de Leidse regio op om de oproep tot landelijke protest van de gemeenteraad van Zoetermeer ook te ondersteunen.

Oegstgeest Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×