SOL-medewerkers Marinus Eybergen en Elles van Capel overhandigen de boekjes van de SOL Factor 20 zomeractiviteiten aan Evi van der Meer, directeur van basisschool De Singel. (Foto's: Gerry van Bakel).

Nieuwe welzijnsorganisatie SOL Leiden presenteert zomerprogramma Factor 20

Nieuwkomer SOL Leiden zet de komende weken in op een breed scala aan activiteiten voor de Leidse jeugd in alle wijken van de stad. In het boekje dat deze week wordt uitgereikt op de basisscholen staan zo’n 150 activiteiten waaraan kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar bijna altijd gratis kunnen meedoen. Wel even aanmelden via de website.

Als ook de basisscholen in Leiden op maandag 20 juli officieel vakantie hebben, kan SOL Factor 20 echt van start. Deze week krijgen de basisschoolleerlingen een boekje op school en soms komen medewerkers van SOL op school langs om ter plekke de inschrijving te begeleiden. “Maar iedereen kan zich ook online inschrijven”, zeggen manager Fred Verhoogt en jeugd- en jongerenmakelaar Elles van Capel van SOL Leiden.


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Fred Verhoogt (manager) en Elles van Capel (jeugd- en jongerenmakelaar) van SOL Leiden.

De naam SOL staat voor Samen Ondernemend Leren. De van oorsprong Rotterdamse welzijnsorganisatie won de aanbesteding in het sociaal domein die de gemeente Leiden vorig jaar uitschreef. Voor de leeftijdsgroep 4 tot en met 18 jaar gaat SOL Leiden de komende vijf jaar in alle wijken van de stad activiteiten initiëren, aanjagen en begeleiden. “Tijdens dit zomerprogramma bieden we veel activiteiten aan met onze eigen medewerkers,” zegt Elles van Capel, “maar straks na de zomervakantie gaan we vooral kijken wat kinderen en jongeren in de verschillende wijken van de stad zelf willen. Maar ik denk dat we nu ook een mooi aanbod hebben liggen voor de komende weken.”

Kinderen kunnen deze zomer verschillende sporten uitproberen, schilderen en tekenen, leren vloggen en de eigen wijk ontdekken. “Ontdek je wijk doen we samen met stichting Move”, zegt Van Capel, “je gaat dan echt je wijk ontdekken, wat gebeurt er allemaal in jouw wijk. We hebben samenwerking gezocht met bestaande partners in de stad, zoals de zwembaden, musea en sportverenigingen. Voor iedereen zit er wel wat bij, denken Verhoogt en Van Capel. “Ons motto is dromen, durven en doen”, zegt Verhoogt. “Volgens ons is het aanbod van de zomerprogrammering SOL Factor 20 heel aantrekkelijk, maar we horen graag wat iedereen ervan vindt.”

Aanmelden is verplicht zodat de SOL-medewerkers weten hoeveel deelnemers ze kunnen verwachten. Inschrijven kan via de website van SOL Leiden.

 

 

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×