(Tekst en foto: Maikel Coomans).

Golfkarretjes als drive-trough diploma-uitreiking in Leiden

Op het Bonaventura College in Leiden is vandaag wel op een hele bijzonder manier de diploma-uitreiking gehouden. Met golfkarretjes werden HAVO/VWO leerlingen samen met hun ouders rondgereden op het schoolplein. “We hebben allemaal ‘haltes’ waar dan iets gebeurt zodat de leerlingen en ouders snel, maar toch ook veilig afscheid kunnen nemen van onze school”, zegt docent Debbie Korenwolff.

(Video: Maikel Coomans).

Het idee van de golfkarretjes komt van de directrice. “Zij golft graag en dacht waarom niet. We hebben dus acht elektrische karretjes geregeld en daar rijden we nu iedereen in rond. Iedereen heeft het super naar zijn zin zo”, zegt Korenwolff. De leerlingen zijn het daar grondig mee eens: “Dit is veel leuker dan voorgaande jaren wat ik hoorde.” En: “Op andere scholen is het echt niet zo leuk!”.

Er zijn dus verschillende haltes gemaakt op het schoolplein met overal iets anders. Bij de eerste halte krijgen de geslaagden een diplomapet en bij de tweede halte hun echte diploma. Een ouder vult aan: “Het is echt een zware tijd geweest voor onze dochter, dit was allemaal niet makkelijk en we zijn blij dat we het toch op deze manier, op een leuke manier kunnen afsluiten”, terwijl er een traantje van geluk vloeit.

Bij de derde halte komt de onvermijdelijke speech van de schoolleiding, toch is die anders. “In deze brief lees je wat we jou willen meegeven, maar voor nu even kort en persoonlijk. Succes met je vervolgopleiding”, zegt een docente tegen een leerling die net uit de golfkar stapte. Terwijl ze onderweg rijden naar de vierde en laatste halte zit er een heel publiek van docenten langs de kant (op anderhalvemeter afstand) een groot applaus te geven als de leerling met de golfkar voorbij rijdt.

Uiteraard bestaat de laatste halte uit een eindejaardsfoto voor het schoolgebouw. “Ik vind het echt heel leuk, leuker dan voorgaande jaren, wat mij betreft doen we dit volgend jaar weer”, zegt docent Debbie Korenwolff.

Advertentie

Leiden Coronacrisis


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×