(Foto's : Chris de Waard).

Slechte Band presenteert nieuw Leids lied

De Slechte Band uit Leiden heeft woensdagavond in de Tuinzaal van Grand Café De Burcht hun nieuwste lied en videoclip ‘We geven hier in Leiden om lokaal’ gepresenteerd. In de zaal een aantal genodigden, de rest van de wereld kon de première online volgen.

Eigenaar Tom Holswilder van De Burcht liep al een tijdje met het idee voor een positief Leids lied om de negativiteit door de coronaperikelen te doorbreken. Holswilder legde zijn plan voor aan Leidse Glibber Emile van Aelst en samen benaderden ze de Slechte Band om er ook daadwerkelijk uitvoering aan te geven.

Positiviteit en loyaliteit moest het lied oproepen en dat is gelukt met de tekst die Joost Zecha van de Slechte Band schreef op de melodie van ‘We benne op de wereld om elkaar om elkaar te helpen nietwaar’ van Harry Bannink en Eli Asser uit de televisieserie ‘Het schaap met de vijf poten’.

Initiatiefnemer Tom Holswilder met de tekst van het lied.

Chris de Waard was bij de presentatie en sprak met initiatiefnemer Tom Holswilder en met Frank van Leeuwen van de Slechte Band.

Voordat het nieuwe lied kon worden gepresenteerd, moest toestemming worden verkregen van de erven van componist Harrie Bannink. Na het doorvoeren van enkele aanpassingen gingen die akkoord en kon ‘We geven hier in Leiden om lokaal’ dus gisteren de première beleven. “Het is een echt Leids lied geworden met een echte Leidse tekst. Daar hoort dus ook een echte Leidse clip bij”, zegt Frank van Leeuwen van De Slechte Band. “Een hele zaterdag zijn we onderweg geweest langs parkeerplaatsen, de markt, musea, een kapper en verschillende monumenten.”

Omdat er binnen niet gezongen mag worden, werd de tekst voorgelezen. Daarna startte de online première  van ‘We geven hier in Leiden om lokaal’.

Cultuur Economie Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×