Zo begon het: de eerste keer met mondkapje. (Foto: Rob van Dullemen).

Nieuw programma op Sleutelstad: De viruszomer

Hoe staan we ervoor, na vier maanden corona? Daarover praat Sleutelstad deze zomer met interessante Leidenaren: van huisarts tot hoogleraar en van schoolhoofd tot vaccinonderzoeker. Een gesprek over persoonlijke ervaringen, nieuwe inzichten en de grote en kleine vragen voor de komende tijd. Elke dinsdag van 17.00 tot 18.00 uur op 107.5 FM, op Ziggo kanaal 46 of via www.sleutelstad.nl.

De eerste uitzending is op dinsdag 21 juli. Te gast is dan de Leidse journalist Maarten Keulemans. Als wetenschapsjournalist bij de Volkskrant heeft hij al sinds januari alle ontwikkelingen rond het virus klokje rond gevolgd en voor het volk uitgelegd. Een voortdurende zoektocht naar betrouwbare feiten en eerlijke voorspellingen. Met soms hevige debatten, over mondkapjes bijvoorbeeld. Keulemans kan er levendig over vertellen en dat gaat hij dus doen.

Op 28 juli is de beurt aan epidemiologiehoogleraar Frits Rosendaal van het LUMC. We spraken hem al eens in april, toen de coronacrisis nog vers was – en hij legde toen al uit waarom zangkoren en volle stadions een bron van besmettingen kunnen zijn. Maar intussen is er veel gebeurd en heeft ook Rosendaal veel bijgeleerd over dit virus en hoe we ermee om moeten gaan. Hij blikt graag met ons terug én vooruit. En net als Maarten Keulemans gaat hij natuurlijk in op de vraag hoe we een tweede lockdown kunnen voorkomen.

De research voor “De Viruszomer” en de berichtgeving over corona is mogelijk gemaakt door het Leids Mediafonds

Advertentie

Leiden Coronacrisis de viruszomer


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×