(Foto: Peter de Groot).

Burgemeester Bloemen jureert finale Bloemenzee Zoeterwoude

De laatste week voor de zomervakantie was dit jaar extra spannend voor de basisschoolleerlingen van groep 5 uit Zoeterwoude. Ondanks de coronacrisis ging het jaarlijkse bloemenproject ‘Bloemenzee’ dit jaar toch door. In het Muziekcentrum maakte burgemeester Liesbeth Bloemen bekend welke leerlingen de mooiste bloemenzee hebben opgekweekt.

In april kregen alle leerlingen uit de groepen 5 van Het Avontuur en de Bernardusschool drie jonge stekjes van de Tuincommissie Zoeterwoude. Gewapend met instructies en een fles plantenvoeding probeerden de kinderen (op school) hun stekjes in de afgelopen maanden op te kweken tot een zo groot mogelijke bloemenzee. De leden van de Zoeterwoudse Bloemenzee commissie brachten enkele weken geleden een bezoek aan de basisscholen en nomineerden de vier mooiste plantenbakken per klas. De genomineerden ontvingen een brief met een persoonlijke uitnodiging van burgemeester Bloemen om naar de finale in het Muziekcentrum te komen. Andere jaren reikte Bloemen de prijzen uit in de raadszaal van het gemeentehuis. Vanwege de coronacrisis werd uitgeweken naar het Muziekcentrum aan de Schenkelweg, waar meer onderlinge afstand gehouden kan worden.

Twaalf kinderen waren, met hun ouders, bij de finale aanwezig en presenteerden hun opgekweekte Bloemenzee aan de jury. Daarna maakte juryvoorzitter Bloemen de winnaars bekend. De derde plaats was voor Tess van Leeuwen, op de tweede plaats eindigde Dorien Dieleman en de eerste plaats was voor Isa Bouwer, allemaal leerlingen van Het Avontuur. Ook de juffen deden in een aparte competitie mee. “Alle juffen krijgen een dikke 9 punten. Niet alleen voor het verzorgen van de planten, maar ook voor de manier waarop ze de afgelopen maanden onderwijs op afstand hebben gegeven”, aldus Bloemen.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×