(Foto: Chris de Waard).

Papiercontainer doet zijn intrede in Leiden

Steeds meer huishoudens krijgen de beschikking over een minicontainer voor oud papier. Na een succesvolle proef in de Kloosterhof in de Stevenshof, wordt de donkergrijze container met blauwe deksel een steeds bekender fenomeen in het Leidse straatbeeld. Bijna twintig wijken worden dit jaar nog van de minicontainers voorzien, het is de bedoeling dat alle minicontainers voor eind 2021 over Leiden zijn verdeeld.

Begin dit jaar werd de container in de Kloosterhof als proef geïntroduceerd om zo meer papier te kunnen hergebruiken. De resultaten waren positief: er werd liefst 21.000 kilo papier extra opgehaald. Ter vergelijking, dat staat gelijk aan ongeveer vier olifanten.

De gemeente kiest voor de papiercontainers, omdat Leiden meer afval wil scheiden en minder restafval wil overhouden. Wanneer papier eenmaal nat of vervuild is, is het niet meer herbruikbaar. Terwijl de houtvezels uit droog en schoon papier tot wel zeven keer opnieuw kunnen worden gebruikt.

Bewoners zijn niet verplicht om de minicontainer aan te nemen. Via www.leiden.nl/oudpapier kunt u zich van de lijst laten halen via het formulier ‘afmelden minicontainer papier’. De introductie van de minicontainer voor papier gebeurt in fases. De gemeente leegt de container één keer per vier weken op een aparte ophaaldag. Via de Afvalwijzerapp in de App- of Play Store kunnen Leidenaren een reminder ontvangen voor de ophaaldagen.

Dit najaar staan de volgende wijken op de planning: Houtkwartier, Vogelwijk, Leeuwenhoek, Pesthuiswijk, Transvaalbuurt, Lage Mors, Hoge Mors, Groenoord, Rijn en Schiekade en Tevreewijk. De Rijndijkbuurt, Burgemeesterswijk, Professorenwijk, Tuinstadwijk, Waardeiland, Meerburg en Roomburg staan pas eind van het jaar op de agenda.

Duurzaamheid Leiden Papiercontainer

Meer in dossier Papiercontainer

Meer in dossier Papiercontainer


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×