(Foto: Gemeente Leiden).

Julius Caesarbrug deze zomer afgesloten vanwege onderhoud

De Julius Caesarbrug over het Rijn-Schiekanaal wordt vanaf aanstaande maandag tot eind augustus afgesloten. Er zal gewerkt worden aan het verbeteren van de verkeersveiligheid van de fietsoversteek bij de Kanaalweg.

De gemeente Leiden schrijft dat uit onderzoek is gebleken dat in de huidige situatie fietsers door het hoogteverschil moeite hebben om vanaf de Kanaalweg de Julius Caesarbrug over te steken. Ook gebeurt het regelmatig dat fietsers die de brug afrijden door het hoogteverschil niet op tijd kunnen remmen voor het rode verkeerslicht. Hierdoor ontstaan onveilige situaties.

Om de verkeerssituatie veiliger te maken wordt de ruimte tussen de brug en de Kanaalweg vlakker zodat fietsers meer ruimte hebben om af te remmen en zich op te stellen voor de verkeerslichten. Om deze ruimte te creëren wordt de Kanaalweg bij het kruispunt met de brug iets verschoven.

Doorgaand verkeer
Vanwege de werkzaamheden is de brug en het fietspad langs de Kanaalweg afgesloten van maandag 27 juli tot en met vrijdag 28 augustus. De Kanaalweg is afgesloten voor doorgaand verkeer van maandag 10 augustus tot en met vrijdag 28 augustus.

Economie Blackspot Julius Caesarbrug


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×