(Foto's: Chris de Waard).

Aanpassing kruising Kanaalweg bij Julius Caesarbrug afgerond

De werkzaamheden aan de Kanaalweg om de kruising met de Julius Caesarbrug veiliger te maken voor fietsers zijn klaar. De fietsers- en voetgangersbrug tussen de Kanaalweg en de wijken Meerburg en Roomburg is daarom weer in gebruik gesteld.

Om de verkeerssituatie veiliger te maken voor fietsers is de ruimte tussen de brug en de Kanaalweg vlakker gemaakt zodat fietsers meer ruimte hebben om af te remmen als ze van de brug af komen. Ook is er voor hen meer gelegenheid voor het opstellen bij de verkeerslichten. Om daar ruimte voor te maken is de Kanaalweg bij het kruispunt met de brug iets verschoven.

Passerende omwonenden die een ommetje maakten zijn vol lof over de nieuwe indeling. “Ja, de gemeente doet ook heus wel eens iets goed. Schrijf dat maar op”, zegt een bewoonster die bij het Roomburgerpark even verderop woont en vanuit die positie ook andere ervaringen heeft met de gemeente. “Ik ben me inderdaad al aan het voorbereiden om in te komen spreken over het park.’

Leiden Blackspot Julius Caesarbrug


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×