De traditionele paardenmarkt kon dit jaar niet doorgaan. (Archieffoto: Chris de Waard).

Geen paardenmarkt, wel oliebollen in Voorschoten

Voor het eerst sinds het bestaan konden de Voorschotense Paardendagen dit jaar in verband met de coronamaatregelen niet doorgaan. Toch heeft het comité Paardenmarkt Voorschoten het festijn niet helemaal overgeslagen. Het bestuur trok vrijdag op een opgetuigde boerenkar door het dorp om oliebollen te bezorgen bij het personeel van verzorgingshuizen.

De boerenkar werd getrokken door een Belgisch trekpaard uit de stal van Cees Bijloos, met op de bok wethouder Paul de Bruijn. Tijdens deze rijtocht krijgt het personeel van de verzorgingstehuizen oliebollen aangeboden als dank voor hun inzet tijdens de coronacrisis. Uiteraard werden ook de bewoners verwend met oliebollen, gemaakt door de familie Janvier die jaarlijks de kermisattracties tijdens de paardendagen regelt. De oliebollenkraam staat van woensdag tot en met zaterdag op de Voorstraat tegenover ristorante VaBene. Zo kan iedereen toch nog een heel klein beetje de Voorschotense Paardendagen 2020 proeven.

Voorschoten Coronacrisis


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×