(Foto: Erik Koppenol).

Winkeliers Kempenaerstraat 'balen als een tijger' van omgegooide plantenbakken

Meerdere plantenbakken aan winkelstraat de Kempenaerstraat in Oegstgeest zijn in de nacht van zaterdag op zondag omver gegooid en gesloopt. Zeker één van de grote potten, is daarbij gesneuveld. Op Facebook doet eigenaar van kinderkledingwinkel Bink & Blink een oproep aan getuigen of mensen met camerabeelden zich te melden.

“Je baalt natuurlijk als een tijger dat er zoiets gebeurt”, laat Marijke in ’t Veld, voorzitter van de Winkeliersvereniging Kempenaerstraat. Volgens de voorzitter valt de schade aan de gemeenschappelijk gekochte bloembakken mee. “Gelukkig zijn deze bakken van kunststof, ze breken dus niet zo snel. De eigenaar van Bink & Blink had meer pech, zijn aardenwerk plantenbak is aan scherven gegooid.”

In ’t Veld denkt gehoord te hebben hoe de daders ’s nachts tussen 02.00 en 03.00 luid op de fiets door de straat heen trokken. “Daar word je in het weekend wel vaker wakker van, die komen dan door het dorp terug van een avond stappen in Leiden. Kijk, dat je kattenkwaad uithaalt in zo’n dronken bui, dat kan ik nog begrijpen. Maar vernielzucht vind ik net een stap verder gaan. Het is vreselijk jammer dat mensen het nodig vinden om dit te doen en niet van andermans spullen af kunnen blijven.”

Economie Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×