Maarten Biesheuvel signeert. (Foto: J.P. Kranenburg).

Schrijver Maarten Biesheuvel (81) overleden

Een van de meest vooraanstaande schrijvers van ons land is niet meer. Maarten Biesheuvel is na een kort ziekbed op 81-jarige leeftijd overleden. Biesheuvel woonde het grootste deel van zijn leven in Leiden waar hij in 1960 kwam studeren. Hij was getrouwd met de in 2018 overleden Eva Biesheuvel-Gütlich met wie hij in het markante huis ‘Sunny Home’ in de Kernstraat woonde.

In 1985 ontving Biesheuvel de F. Bordewijk Prijs, de jaarlijkse prijs aan de schrijver van het beste Nederlandstalige prozaboek. Later won hij onder andere de prestigieuze P.C. Hooft-prijs en werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Vorig jaar verscheen Biesheuvels laatste werk, Een Schiedamse jongen, waarin zijn geboortestad Schiedam een belangrijke rol speelt.

Advertentie

Cultuur Leiden Maarten Biesheuvel


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×