(Foto: Rob van Dullemen).

Tijdelijke terrassen Oegstgeest 'voor herhaling vatbaar'

De tijdelijke terrassen in Oegstgeest zijn een succes. Als het aan bedenker Bas van Dijck, van Eventmaat ligt, krijgt het initiatief volgend jaar een vervolg. Het tijdelijke terras in Park Landskroon verhuist na zaterdag naar het Irispark in Oegstgeest. Het terras aan de Klinkerbergerplas blijft wel de hele zomer open.

De opening van de ‘coronaproof’-terrassen in Oegstgeest had in eerste instantie wat voeten in de aarde. Het terras in Park Landskroon werd door omwonenden bij de rechter aangevochten, maar die besliste dat het tijdelijke terras er gewoon mocht komen. Toen het er eenmaal stond liep het figuurlijk nog geen storm. Letterlijk wel, want het weer was niet best. “We zijn direct een paar dagen dicht gegaan vanwege het slechte weer”, zegt Van Dijck. “Het was geen droomstart.” Dit weekend is dat anders. Zowel het terras in Park Landskroon als bij de Klinkerbergerplas hebben een reserveringsstop.

Luidruchtig door de wijk
Ondanks de drukte doet Van Dijck met zijn collega’s zijn uiterste best om rekening te houden met de omwonenden. “Ik heb tot nu toe twee keer een appje gehad dat er overlast was. Een keer liep er een groep mensen wat luidruchtig door de wijk. Dat is vervelend”, zegt Van Dijck. Naast zorgen over mogelijke overlast hadden omwonenden ook vragen over het parkeren. “Er staan parkeerborden en mensen kunnen hun auto kwijt bij het Hilton. Dus dat gaat heel goed.”

Na zaterdag verhuist het tijdelijke terras van Park Landskroon naar het Irispark. Daar heeft het ook weer een standplaatsvergunning van dertig dagen, maar als het aan Van Dijck ligt is een verlenging bespreekbaar. Sterker nog, hij denkt er aan om de tijdelijke terrassen volgend jaar weer neer te zetten. “Als de situatie hetzelfde blijft en de gemeenten en bewoners het goed bevalt is het wat mij betreft voor herhaling vatbaar”, aldus Van Dijck.

Economie Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×