VVD Leiden springt in de bres voor bewoners van bloedhete De Zwarte Dozen

Studenten merken nog weinig van de door huisvester DUWO aangekondigde maatregelen tegen de hitte in studentenflats De Zwarte Dozen. Er zijn alleen wat tijdelijke maatregelen getroffen, zoals het plaatsen van plafondventilatoren. Dat vertelden Leidse studenten vorige week aan Sleutelstad. VVD Leiden vindt dat niet genoeg en pleit voor een structurele oplossing.

In het televisieprogramma Hart van Nederland vertelt fractievoorzitter van de VVD, Dorien Verbree, dat DUWO wat hen betreft moet stoppen met de noodoplossing en moet komen met een structurele oplossing die volgens de politica vorig jaar al beloofd werd. “Veertig graden is niet leefbaar. We kunnen dat niet fatsoenlijk vinden. Eerder stelde VVD-raadslid Maarten de Crom al vragen aan de gemeente over de problematiek rondom De Zwarte Dozen.

https://www.facebook.com/vvdleiden/photos/a.345298868864864/3236193566442032/

De Zwarte Dozen aan het Hildebrandpad staan al jaren bekend als bloedhete woningen. Op warme zomerdagen kan het wel 40 graden worden in de flats. Een paar weken geleden kwam dit weer in het nieuws toen studenten nogmaals hun beklag deden in de diverse media.

Een woordvoerder van DUWO liet eerder aan Sleutelstad weten wel bezig te zijn met het doorvoeren van maatregelen aan de studentenhuizen. De huisvester geeft aan dat dit gefaseerd gebeurt, omdat het er van af hangt of de bewoner niet op vakantie is. “We kunnen nog niets zeggen over de effecten die de maatregelen hebben, daarvoor zullen we echt moeten wachten tot het einde van de zomer. Het is wel zo dat de woningen die het hardst getroffen worden door de hitte voorrang krijgen en dus als eerste van een ventilator worden voorzien.”

 

Advertentie

Leiden Zwarte Dozen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×