(Foto: Google Maps).

Mogelijk toch busbaan in nieuw ontwerp Europaweg en Lammenschansplein

Om de dienstregeling van de R‑net buslijn 400 te behouden, wordt opnieuw naar de mogelijkheid gekeken voor een aparte busstrook aan de noordzijde van de Europaweg, in de richting van Leiden. De optie voor een busbaan is onderdeel van een nieuw uit te werken ontwerp van het gebied bij het Lammenschansplein en de Europaweg. Het huidige ontwerp voldoet niet meer aan de normen voor een weg-ontwerp.

Ook de geplande verbreding van de Trekvlietbrug moet aangepast worden om te voorkomen dat het hoofdriool beschadigd raakt. “Voor de Europaweg en de herinrichting van het Lammenschansplein onderzoeken wij ook verbeteringen van de indeling van wegen, het ontwerp van de bruggen en de ligging van de fiets- en voetpaden”, vertelt een woordvoerder van de RijnlandRoute. “Dit gebeurt in afstemming met de gemeenten Leiden, Voorschoten en Zoeterwoude.” Voor een veilige doorstroming van het busverkeer met het in- en uitvoegend verkeer wordt voor het nieuwe ontwerp kritisch gekeken naar de kruisingen met de Vlietweg en Vrouwenweg.

Aanbesteding en werkzaamheden
In het najaar wordt meer bekend over de uitvoeringsplanning waarna een definitief ontwerp volgt. Naar verwachting start de aanbesteding in de loop van volgend jaar. De werkzaamheden gaan een aantal jaren duren. Dit komt onder meer doordat er in het werkgebied weinig ruimte is om het verkeer om te leiden: de doorgaande wegen blijven tijdens de werkzaamheden voor het verkeer toegankelijk.

Leiden Maatschappij RijnlandRoute


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×