Oegstgeest is onverminderd populair. Het dorp heeft allerlei voorzieningen die het tot een fijne woonplaats maken. (Archieffoto: Chris de Waard).

Leidse regio in trek als woonstek

Wassenaar, Oegstgeest en Voorschoten en staan gebroederlijk bij elkaar op respectievelijk plek 5, 6 en 7 van het overzicht van beste gemeenten dat Elsevier jaarlijks publiceert. Oegstgeest en Voorschoten staan daarmee op dezelfde plek als in 2019.

Het weekblad gaat al sinds 1997 elk jaar op zoek naar de ideale woonplek. De onderzoekers van Bureau Louter uit Delft vergeleken alle 355 Nederlandse gemeenten van Nederland op bijna honderd punten. Bijvoorbeeld  de nabijheid en verscheidenheid van scholen, winkels, horeca en natuur.

Verder keken de onderzoekers naar sociale aspecten zoals betrokken buurtbewoners en de mate van overlast. De beste gemeente van Nederland is volgens dit onderzoek de gemeente Rozendaal. Net als vorig jaar.

Advertentie

Maatschappij Oegstgeest Regio Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×