Catfunding: Fiep maakt het goed en zwerft niet meer

Het gaat heel goed met zwerfkat Fiep uit de Merenwijk. Fiep werd afgelopen maandag ernstig gewond naar een dierenarts gebracht nadat bezorgde wijkbewoners het uiterst schichtige dier met slagroom vermengd met een verdovingsmiddel wisten te vangen.

De wonden op de kop en in de nek van Fiep, waar zelfs maden in zaten, werden schoongemaakt en behandeld en daarna mocht Fiep mee naar het huis van Victorine die hem al enkele jaren voerde als ie in de omgeving rondzwierf. Al die tijd bleef Fiep onbenaderbaar.

Fiep geeft kopjes
Inmiddels lijkt Fiep een gedragsverandering door te maken. Na een dag bijkomen in een bench heeft de zwerver inmiddels een plekje ingenomen op de bank in de woonkamer. “Hij laat zich verzorgen door Victorine en heeft zelfs al kopjes gegeven”,  meldt Rosanne die dinsdag de actie Fund Fiep is begonnen om de medische kosten te dekken. Als als Fiep wil, mag hij bij Victorine blijven wonen.

Fund Fiep!
Voor de behandeling was in eerste instantie zo’n 300 euro nodig. Daar komen nog vervolgbehandelingen bij en medicatie tegen een allergie. De actie is echter zo’n succes dat er dik geld overblijft van de inmiddels 1615 euro die in binnengekomen dankzij 151 betrokken gulle gevers. “Overweldigend hoe iedereen betrokken is,” zegt een enthousiaste Rosanne. Het geld dat overblijft, wordt gedoneerd aan de dierenambulance.

Advertentie

Leiden Maatschappij Fund Fiep


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×