(Foto: Alrijne Ziekenhuis)

Alrijne Ziekenhuis neemt deel van basiszorg LUMC over

Inwoners van de Leidse regio zullen voortaan vaker naar het Alrijne Ziekenhuis gaan. Dat hebben het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), Alrijne Ziekenhuis en zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid afgesproken. Een deel van de basiszorg wordt verplaatst van het LUMC naar het Alrijne, zodat het LUMC zich meer kan richten op complexe patiëntenzorg, onderzoek en innovatie.

“Ons ziekenhuis heeft een sterke regiofunctie, met vijf locaties in Leiden, Leiderdorp, Alphen aan den Rijn, Katwijk en Sassenheim”, zegt Yvonne Wilders, voorzitter Raad van Bestuur Alrijne Ziekenhuis. “Door deze afspraken kunnen we de locaties van ons ziekenhuis optimaal benutten en een bijdrage leveren aan toekomstbestendige zorg in de regio.”

Ook Douwe Biesma, voorzitter Raad van Bestuur LUMC, is blij met de gemaakte afspraken. “Het LUMC, als academische motor, concentreert zich vooral op de hoogcomplexe patiëntenzorg en het vergroten van regionaal preventieonderzoek. Door deze afspraken kunnen we allen een gerichte bijdrage leveren aan onze brede maatschappelijke zorgdoelstellingen.”

Betaalbare zorg
Voor zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid is het van belang dat ziekenhuiszorg betaalbaar blijft. “Daarvoor is verandering nodig in de manier waarop we de zorg samen organiseren”, zegt voorzitter van de Raad van Bestuur Ton van Houten. “Eind 2018 maakten wij, samen met Zilveren Kruis, soortgelijke afspraken met het Amsterdam UMC en Ziekenhuis Amstelland. Nu volgen het LUMC en het Alrijne Ziekenhuis. Wat ons betreft, wordt het een landelijke trend om de ziekenhuiszorg op deze manier toekomstbestendig te organiseren.”

De drie organisaties voerden de afgelopen tijd diverse gesprekken over de toekomst van de ziekenhuiszorg in de regio. Met het verplaatsen van een deel van de basiszorg volgt de Leidse regio eerder gemaakte landelijke afspraken tussen de koepels van ziekenhuizen, verzekeraars en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Advertentie

Economie Leiden Leiderdorp Maatschappij Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×