(Foto: Chris de Waard).

Rooseveltstraat geasfalteerd en voorzien van fietspaden

Eind volgende maand wordt begonnen met het opnieuw asfalteren van de Rooseveltstraat. Het gaat om het gedeelte tussen de Voorschoterweg en de nieuw aangelegde rotonde bij de Vijf Meilaan. De weg gaat daarvoor twee avonden en nachten helemaal dicht. De werkzaamheden worden ingepland als het werk aan de Churchillbrug klaar is en de Dr. Lelylaan weer open is voor het verkeer.

De aannemer gaat aan de slag in de nacht van zondag op maandag en van maandag op dinsdag. Dat gebeurt op 20-22 september of 27-29 september. De werkzaamheden vinden ’s avonds en ’s nachts plaats tussen 19.00 en 05.00 uur met een mogelijke uitloop naar 06.00 uur. Om 06.00 uur is de rijweg in ieder geval weer open voor verkeer. De bedrijfspanden aan de Rooseveltstraat zijn tijdens de werkzaamheden niet bereikbaar voor verkeer. Ook parkeren langs de weg is niet mogelijk.

Inritten
Diverse inritten naar de bedrijven verkeren in slechte staat. Omdat daar klinkers of stoeptegels liggen, kan het herstellen niet gelijktijdig worden uitgevoerd met het asfalteren. Die werkzaamheden worden daarom op een later tijdstip uitgevoerd.

Fietsstroken
Gelijk met het opnieuw asfalteren van de rijbaan worden er ook zogenaamde ‘fietssuggestiestroken’ van rood asfalt aangelegd aan weerszijden van de straat. Aan de voetpaden wordt niet gewerkt, met uitzondering van een aantal locaties bij bomen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×